Blog

Rolul antrenorului personal

pt.png
Fiecare domeniu de activitate are nevoie de specialişti, de oameni bine pregătiți şi informați, capabili să transmită mai departe experiența şi cunoștințele lor.

Antrenorul personal (Personal Trainer) este specialistul care coordonează antrenamentul de fitness, în aşa fel încât activitatea să fie una cât mai plăcută şi desfăşurată în condiții de siguranță şi de eficiență pentru organism. Astfel, rolul său presupune, printre altele, optimizarea esteticii corporale şi a potenţialului fiziologic ale participanţilor la programele de fitness, supravegherea continuă a clientului, adaptarea exercițiilor la particularitățile clientului, stabilirea şi urmarea obiectivelor propuse în cadrul programului, dar şi crearea unei atmosfere pozitive şi relaxante, care să motiveze participantul la activitatea fizică.

Personal Trainer-ul este cel care alege tipul de antrenament potrivit cerințelor şi obiectivelor practicanților. El trebuie să se asigure că antrenamentul este plăcut şi bine tolerat de către practicant, alegând intensitatea optimă în funcţie de forma fizică, tipul somatic, vârsta şi sexul fiecărei persoane şi organizând şedinţele de antrenament astfel încât acestea să fie atractive, eficace şi, nu în ultimul rând, sigure.

Sănătatea şi siguranța clienților în cadrul programelor de fitness se numără printre obiectivele principale ale unui antrenor personal, acesta promovând politicile şi procedurile care susțin sănătatea, siguranța și bunăstarea participanţilor la antrenament.

Personal Trainer-ul este şi un bun cunoscător al tipologiilor de caractere umane, el asigură un climat favorabil desfăşurării activităţilor propuse, care să permită îndeplinirea obiectivelor propuse în condiţii de menţinere a bunei dispoziţii tuturor participanţilor.

Stilul de viață şi comportamentul antrenorului personal sunt elemente ce stimulează motivația şi încrederea în sine a clientului, dar şi elemente de stabilitate, prin implicarea şi oferirea unui model de urmat, dar şi punerea unei amprente personale a antrenorului asupra programelor pe care le organizează şi conduce, fără a se abate de la atingerea obiectivelor propuse.

Beneficiile parteneriatului antrenor  personal – client implică siguranţă fizică, echilibru fizic şi emoţional, frumuseţe estetică, stimă de sine crescută, depăşirea propriilor limite şi, nu în ultimul rând, sănătate.