Curs Consultant Nutriţie Generală

Nu există articole în această categorie. Dacă pe această pagină există subcategorii, acestea pot conține articole.

Curs Consultant Nutriţie Generală

 

Alegerile şi obiceiurile alimentare, alături de practicarea sportului, ne definesc calitatea vieții, vitalitatea și longevitatea. Hipocrate spunea: „Dacă reuşim să găsim pentru fiecare om echilibrul dintre alimentaţie şi exerciţiile fizice, astfel încât să nu fie nici mai mult nici mai puţin, am reuşit să descoperim mijlocul de întreţinere a sănătăţii”

Fiecare parte a organismului este susţinută în funcţionare de anumiţi nutrienţi, aceştia fiind implicaţi în toate procesele organismului, de la combaterea infecţiilor, până la regenerarea ţesuturilor şi influenţarea sistemului nervos şi a gândirii. Cunoașterea și aplicarea unor principii esențiale de nutriție garantează dobândirea unei stări optime de sănătate și a unui aspect fizic ideal.

Acest curs îți oferă informații de actualitate din domeniul nutriției și te învață să calculezi necesarul caloric zilnic și necesarul de macronutrienți, să stabilești structura unei diete corecte și să creezi planuri alimentare personalizate, adaptate diferitelor tipologii umane și diferitelor obiective: pierderea în greutate, menținerea greutății optime, creșterea masei musculare, dobândirea unui echilibru alimentar și a unui stil de viață sănătos.